tirsdag 13. desember 2011

Redesign/Oppsirkulerer

Redesign er å omforma, fornya eller fobetra allerede eksisterande produkt. Oppsirkulering er å bruka noko slik som dei er, men redesing og oppsirkulering er ganske likt. Begge deler er noko ein kan gjera sjølv. I dag er det mange firma som sel redesigna eller oppsirkulerte produkt. Redesign kan enkelt vere å fikse opp noko, til dømes med å legga på eit nytt malingsstrøk. Ein kan også settja saman fleire møblar og skape noko nytt eller meir nytting. Redesign er på fleire måtar miljøvennleg, og du kan spara dei pengane du vanlegvis ville brukt på å kjøpe nye møblar.
        Ein fordel med at folk resirkulerer, leverer møblar til bruktbutikker eller sel det på loppemarknadar er at andre kan bruka produkta på nytt. Her kan ein også få tak i det ein treng til å lage nye produkt sjølv. Og det er meir miljøvennleg enn å produsera nye produkt av nye råmaterial. Det finnest fleire nettstadar der ein kan få idear eller kjøpa redesina produkt.
        Her er nokre produkt eg er litt fasinert over:
Hylla frå Precious, er sett saman cola-kassar frå 50 tallet og raude hjul. Hylla har kanskje ein del fliser, men eg kunne godt tenkt meg ei liknande hylla.


Her har ein kjøkkenstol  frå Precious vorte til både trapp og stol. Ein veldig grei husmorsstol, som er både praktisk og dekorativ.
Mad Max, er eit salongbord  frå Precious, som er sett saman av ei bordplate frå 50-tallet og eit eldre stolunderstell med hjul. Bordet har  brems og hydraulisk høgdejustering.


Ståvebordet frå vivoli, er ein gammal koffert, som i følge vivoli var pensjonert i 1954 og var med over atlanteren på 1940-tallet. Kofferten har fått bordbein og glassplata.


Bikefuniture lager møblar av hovudsakleg gammle sykklar. Stolen her er laga av deler til sykkelhjul og bilbelter. På internett sida står det at om ein gir dei deler kan du få rabattar på det dei lage.

Desse barstolane er også laga av Bikefuniture.  


 Detta og bilete under fant eg på lionhug sin blogg. Casette tape lamp er laga av Transparent House
Laga av curbly. Eg og Susanne fant ut det hadde vore veldig kult å hatt noko slikt rundt prosjektoren i klasserommet.

created at: 12/12/2011
Veggen er laga av Sarah Frost og er laga av knappar frå gammle datatastatur.
Detta fant eg på mojomagasin.no, der står det blant anna om Stormberg som sel friluftsplagg i fleece som er laga av resirkulerte flasker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar